Lördag 28 juni: Bokningsbar middag från kl 18 [Boka] eller drop-in i mån av plats. Det går också bra att bara beställa en drink om man vill. B+B är öppet [Boka].
Fredag 4 juli: Bokningsbar middag från kl 18 [Boka] eller drop-in i mån av plats. Det går också bra att bara beställa en drink om man vill. B+B är öppet [Boka].
Lördag 5 juli: ”Tapperas” bokningsbart kl 19 [Boka]. B+B är öppet [Boka].
Visa fler datum >
Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·
Den enda nackdelen med att göra egen ketchup är att kethupkonsumtionen går upp betänkligt.
ca 3 liter färdig ketchup:
5-6 medelstora gula lökar
10-12 vitlökslyftor
1 burk krossade tomater (2,5 kg)
2,5 tsk nejlika
2,5 tsk svartpeppar
2 krm svartpeppar
0,5 dl salt
1 tsk kanel
3 msk rökt pimientón agridulce
5 dl tomatpuré
ev vatten
Hacka lökarna och svetta i lite olivolja. Häll i övriga ingredienser förutom tomatpurén och koka ihop ca en 20-25 min.
Tillstätt tomatpurén och koka vidare ytterligare en kvart. Puréa med en stavmixer och späd med lite vatten om det behövs! Håller ca 2 veckor i kyl.