Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår hemsida. Läs mer om cookies och hur vi hanterar information. Jag godkänner

Öppet: främst helger 8 juli–13 augusti.Vi har stängt för säsongen, väkommen åter 23.

Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Brantevikssill


Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·

Brantevikssill à la mamma Barbro
10 hela färska sillar (men fryst tinad går också bra i inlandet)

Dra skinnet av sillen och lägg in filéer in en kall lag bestående av:
7 dl vatten
2 dl ättika 12%
1/2 dl salt

Låt stå minst 24 timmar. Filéerna lagas nu som genom magi av syran, typ som en skånsk ceviche.

Nu ska sillen smaksättas och sockergravas. Häll ut lagen och varva avrunna filéer med:
5 dl socker
2 skivade röda lökar
2 skivade gula dito
Ungefär 40 krossade krydd- och vitpepparkorn
2 smulade lagerblad
1 knippe dill, hackat

Låt stå i minst 24 timmar, gärna några dagar extra.




White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga