Lördag 28 juni: Bokningsbar middag från kl 18 [Boka] eller drop-in i mån av plats. Det går också bra att bara beställa en drink om man vill. B+B är öppet [Boka].
Fredag 4 juli: Bokningsbar middag från kl 18 [Boka] eller drop-in i mån av plats. Det går också bra att bara beställa en drink om man vill. B+B är öppet [Boka].
Lördag 5 juli: ”Tapperas” bokningsbart kl 19 [Boka]. B+B är öppet [Boka].
Fredag 18 juli: Bokningsbar middag från kl 18 [Boka] eller drop-in i mån av plats. Det går också bra att bara beställa en drink om man vill. B+B är öppet [Boka].
Lördag 19 juli: ”Tapperas” bokningsbart kl 19 [Boka]. B+B är öppet [Boka].
Lördag 26 juli: Bokningsbar middag från kl 18 [Boka] eller drop-in i mån av plats. Det går också bra att bara beställa en drink om man vill. B+B är öppet [Boka].
Lördag 9 augusti: Provning av svenskt bubbel kl. 19 / Tasting: Swedish sparkling wines 7 pm [Boka plats/Book]. B+B är öppet [Boka].
Lördag 6 september: Ssongfinal! 3-rttersmeny / 3-course dinner [Boka plats/Book]. B+B är öppet [Boka].
Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·
Brantevikssill à la mamma Barbro
10 hela färska sillar (men fryst tinad går också bra i inlandet)
Dra skinnet av sillen och lägg in filéer in en kall lag bestående av:
7 dl vatten
2 dl ättika 12%
1/2 dl salt
Låt stå minst 24 timmar. Filéerna lagas nu som genom magi av syran, typ som en skånsk ceviche.
Nu ska sillen smaksättas och sockergravas. Häll ut lagen och varva avrunna filéer med:
5 dl socker
2 skivade röda lökar
2 skivade gula dito
Ungefär 40 krossade krydd- och vitpepparkorn
2 smulade lagerblad
1 knippe dill, hackat
Låt stå i minst 24 timmar, gärna några dagar extra.