Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår hemsida. Läs mer om cookies och hur vi hanterar information. Jag godkänner

Öppet: främst helger 8 juli–13 augusti.Vi har stängt för säsongen, väkommen åter 23.

Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Crème Brûlée


Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·

En något lättare variant, låde innehålls- och tillagningsmässigt. Mer åt crema catalanahållet.
10-12 st

6 dl vispgrädde
4 dl mjölk
2,25 dl äggula
1,75 dl strösocker
Finrivet skal från en apelsin
2 st vaniljstänger

Sätt ugnen på 90 grader, varmluft.
Vispa grädde, mjölk och äggula. Skär vanlijstängerna och skrapa ur fröna och lägg detta tillsammans med sockret i gräddmjölken. Tvätta apelsinen och riv skalet och häll även det i smeten. Ät upp apelsinen.

Häll smeten i portionsformar och ställ i ett bleck eller form, fyll sedan blecket med vatten, utan att det svämmar över förstås.

Baka av i drygt 2 timmar. Kyl.

Bränn av med ett lager socker innan servering.


White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga