Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår hemsida. Läs mer om cookies och hur vi hanterar information. Jag godkänner

Öppet: främst helger 8 juli–13 augusti.Vi har stängt för säsongen, väkommen åter 23.

Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Café Sergels knäcke


Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·

5 plåtar (vanlig storlek, ej restaurang/GN)
Glutenfria.

Blanda torra ingredienser:
475 gr majsmjöl
200 gr linfrö
125 gr krossat linfrö
300 gr solroskärnor
100 gr skalade sesamfrön

I med:
225 gr olja (vi använder kallpressad raps)
900 gr kokande vatten

Blanda degen och fördela på plåtarna på bakplåtspapper. Lägg sedan ett papper ovanpå och platta ut och släta till degen så att den blir jämn och täcker plåten.
Ta bort pappret och sprinkla på:

40 gr flingsalt
20 gr torkad rosmarin
fördelat på alla fem plåtarna förstås

Baka av i 175° varmluft i 10 min. Ta ut plåtarna och skär bitar med en pizzakniv. Vänd plåtarna och baka färdigt 20–25 minuter. Vår ugn är lite ojämn så man får vända en gång till, din också kanske?

Bröden är klara när de har stelnat. De blir godast välgräddade. Förvara i tätslutande burk och de inte blir uppätna direkt.


White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga