Lördag 28 juni: Bokningsbar middag från kl 18 [Boka] eller drop-in i mån av plats. Det går också bra att bara beställa en drink om man vill. B+B är öppet [Boka].
Fredag 4 juli: Bokningsbar middag från kl 18 [Boka] eller drop-in i mån av plats. Det går också bra att bara beställa en drink om man vill. B+B är öppet [Boka].
Lördag 5 juli: ”Tapperas” bokningsbart kl 19 [Boka]. B+B är öppet [Boka].
Visa fler datum >
Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·
Café Sergels lingonchutney
Denna serverar vi till bl.a. isterband, strömming och ibland även på leverpastejmackorna.
Ca 2,5 kg färdig chutney
1 kg lingon
1 kg ströcker
750 gr äpple (1 kg hela)
300 gr russin
10 gr salt
1 kg rödlök (1,5 kg oskalat)
1 dl ättika (10/12%)
Skala och rensa rödlöken, skär i kvartar och skär bort stammen. Dela sedan i ”båtar”.
Häll över löken i en stor gryta (minst 5 L, gärna större) och häll i hälften av lingonen, sockret och saltet.
Låt koka ihop, rör ofta och skala under tiden äpplena, kärna ur dem och hacka i mindre bitar på ca 5 mm. Häll i äpplen och russin och låt det hela koka i 25-30 minuter eller längre om det behövs -- lingonen från första omgången ska vara sönderkokta!
Tillsätt resten av lingonen och låt koka ytterligare 5-10 minuter. Klart!